27/12/08

Σάββατο βράδυ (περί κτηνολογίας στις μέρες μας)

Και τότε ξαφνικά ακούστηκε ο κρότος.
Κάποιο βρωμερό γουρούνι πίστεψε πως μπορεί εύκολα να γίνει
καθαρόαιμος λύκος και να βγει στο δρόμο δήθεν για κυνήγι.
Όμως η μπόχα του ξεπέρασε κατά πολύ την αξιοθρήνητη μεταμφίεσή του
και δεν έπεισε κανέναν.

Μα κανέναν.
Ούτε τα πρόβατα,που την ώρα αυτή ησύχαζαν νυσταγμένα κι ήρεμα
όπως κάθε βράδυ στο κρεβατάκι τους.
Όταν όμως σταγόνες το κόκινο κύλησε στις πλάκες, αρκετά αποφάσισαν να βαφτούν μαύρα και να κάνουν ότι υπαγόρευαν οι νέες συνθήκες κράτησής τους.

Έτσι, τον ένα κρότο ακολούθησαν χιλιάδες άλλοι.
Σπασμένα τζάμια, σίδερα, πέτρες και ξύλα παντού.
Η φωτιά φυσικά δεν έλειψε.
Κατέφαγε αρκετή από την περιουσία του Αφέντη, δίνοντας μια σπάνια λάμψη στα μάτια των σκοτεινών προβάτων, ενώ έκανε τα υπόλοιπα να στριμωχτούν πιο πολύ μεταξύ τους.

Ούτε τα σκυλιά όμως έλειψαν.
Άρχισαν να γαβγίζουν μνησίκακα προς κάθε κατεύθυνση,
χιμώντας και δαγκώνοντας, όπου μπορούσαν.
Πίστεψαν κι αυτά πως θα γινόντουσαν ελεύθεροι κυνηγοί,
χωρίς φυσικά να θέλουν να θυμηθούν πως είναι ζώα εξημερωμένα,
που περιμένουν έτοιμο φαΐ και δεμένο αντίπαλο για να αγριέψουν.

Πίσω απ΄ τους καπνούς, ο Αφέντης κοιτούσε.
Έβλεπε το χαλασμό από μακρυά, ήρεμος καπνίζοντας το τσιγάρο του.
Σκεφτόταν πως όσο όλοι θα νομίζουν τη ράτσα τους σαν αυτή που τους έχει με τόσο κόπο και φροντίδα διδάξει, δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει τίποτα στον κόσμο.
Όσο τα γουρούνια, τα αρνιά, τα σκυλιά θα ξαναγίνονται γουρούνια, αρνιά, σκυλιά, τίποτα δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει ποτέ στον κόσμο, ευτυχώς.

15 σχόλια:

  1. έμπαινε χ.ζ. μόνο τα μουσκάρια της πολιτικής ξέχασες. γιατί σίγουρα δεν είναι αυτοί ο Αφέντης μονάχα οι μαριονέτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε c.c. έχεις δίκιο και με πιάνεις άμεσα. Οι μούσκαροι την άλλη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και λίγα λες... Καλή χρονιά να έχουμε και κακή, ψυχρή και ανάποδη χρονιά να έχουν οι μπάτσοι στη ψυχή και στο επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή χρονιά να έχουμε..
    τους "συναγωνιστικούς" μου χαιρετισμούς! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και τσουπ! μας ξεπήδησε κι άλλο μπλογκ, ό,τι πρέπει για κόντρες. με τη γκαλή έννοια πάντα. φίλοι καρνέλιο και χουζού, ανοίξαμε και σας περιμένουμε, για περάστε καμιά βόλτα...

    στο χρηστάκη τα είπα (τα κάλαντα), στον καρνέλιο στέλνω απού δαμέ τσι θερμότερες ευχές μου για μια γεμάτη και δημιουργική χρονιά, με περισσότερο φως. να'μαστε καλά, ν'ανταμώνουμε βρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλε μου χουζού, δεν στο αφιέρωσα, αλλά το τελευταίο ποστ του λιτλνάητ μπλογκ είναι για πάρτη σου. απόλαυσέ το. με την ευκαιρία, καταγγέλω την ποιητική ανομβρία της τορπίλας, της οποίας οι διαχειριστές έχουν αράξει για τα καλά κι ακόμα χλαπακιάζουν μελομακάρονα. και τους φανατικους αναγνωστες στομπουτσοτους. ετσι ειναι, αμα πιασεις τη γκαλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν το πίστευα Costinho, αλλά έτσι είναι. Μέσα από τις χρυσαφένιες μου αράδες έπιασα τελικά τη γκαλή, και μαζί με τα μερομαλάκονα τσιμπολογάω και στήθη σιλικονάτων (πια) ξανθιών.
    Ο συνάδελφος Carnellio πάλι, μάλλον με καμιά σουρλουλού από το κοπάδι του θα τραβιέται. Αδιόρθωτο αυτό το παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και δεν είναι επαρκής έμπνευση οι σιλικονάτες ξανθιές και οι σουρλουλούδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύστοχος και ρυθμικός ο λόγος σου :)

    Καλή χρονιά με σιλικονάτες ή μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έρχεται παιδιά προσεχώς ιστοριούλα μην αφηνιάζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χ.ζ. εισαι αναρχικος.παρτο χαμπαρι!η καταθεση σου ειναι γλαfireότατη και πραγματικα σπαει κοκκαλα! πρεπει ομως καπου να διευκρινησεις οτι ο λυκος ειναι μεγαλωμενος να σκοτωνει!δεν ειναι μεμονωμενο το περιστατικό!το ξερω οτι συμφωνεις με αυτο,αλλα προς θεου!δεν πρεπει να μας παρεξηγησουν!τι θα πει ο κοσμος!
    αυτος ο λυκος οπως και μερικες χιλιαδες ακομα ενστολοι λυκοι γινονται αγριμια μονο οταν τους πουν! εχουν φαει το οργανωμενο παραμυθι οτι τα εξαρχεια ειναι ζουγκλα και οταν το αφεντικο τους, τους αμολαει εκει δαγκωνουν καθε κοκκινοσκουφιτσα (ή και μαυροσκουφιτσα) που "παραβαινει" τον νομο της δικιας του ζουγκλας!για αυτο μην αντιστεκεσαι, μην εισαι διαφορετικος, μην κυκλοφορεις οπου θες εσυ, να σεβεσαι το συστημα, να εχεις εμπιστοσυνη στην πατριδα, στον θεο, στην αστικη εξουσια, στο σχολειο, στις εφημεριδες και την τηλεοραση!αυτος ο κοσμος ειναι οσο καλυτερος γινεται!τι να κανουμε!νταξει, δε λεω δεν ειναι και πολυ καλο πραμα να σκοτωνονται ανθρωποι χωρις λογο(αν και ,μεταξύ μας, ακουσα οτι ο Αλεξης δεν τα πηγαινε και πολυ καλα στο σχολείο...)απο την παλαιστινη μεχρι την αθηνα και την ακτη ελεφαντοστου, ή δεν ειναι ομορφο που-παρολη την τεραστια τεχνολογικη αναπτυξη και τον τεραστιο πλουτο που συσσωρευεται σε μια χουφτα παρασιτα- κλεινουν εργοστασια και χανει ο κοσμος τη δουλεια του!θα ηταν πιθανα καλυτερα αν ολοι νιωθαμε μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση για το μελλον, αν μπορουσαμε να απολαυσουμε μικρα πραματα στη ζωη χωρις να πρεπει να δουλευουμε ολη μερα για μια κουραδα, ή να ψαχνουμε μηνες για δουλεια, ή να διαβαζουμε δια βιου για να μπορεσουμε να βρουμε μια δουλεια τριμήνου!αλλα μην παραπονιεσαι! αυτη ειναι η φυση του ανθρωπου!δεν φταιει κανεις που μπαινουμε μερα με την μερα στη σαπηλα!ή για να ειμαι πιο ακριβης φταιμε ολοι, και μαλιστα εχουμε ολοι την ιδια ευθυνη: φταις και εσυ που εχεις ονειρα και αγαπας την ζωη,και το αφεντικο σου που σου καταστρεφει τη ζωη!και οι δυο και μαλιστα το ιδιο!ετσι ειναι!και οι δυο ελληνες δεν ειστε?!...βεβαια... οσο για αυτους που δεν ειναι ελληνες, ποιος του γαμ#ει(εκτος απο τους μπατσους, τα ελληνικα αφεντικα, το αστικο κρατος)!να γυρισουνε στη πατριδα τους να αναλαβουν και αυτη απο κοινου με τους δικους τους καπιταλιστες την εθνικη τους ευθυνη!το ειπε ο Αδωνις!κατι θα ξερει παραπανω:εχει τοσα πτυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι οι τα σχόλια έχουν πλέον ξεπεράσει σε όγκο τα κείμενα.

    Επανάσταση χωρίς τέχνη γίνεται ρε ΧΖ;

    Γράφτε ρεεε! :)

    Κορνήλιε απέλυσέ τον. Είμαι καλύτερος, δουλεύω με λιγότερα και δε συμμετέχω σε πορείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγανακτισμένε πιες τώρα ένα ποτήρι νερό. Συμφωνούμε μάλλον, αν και για να ξεκαθαρίσουμε για τους λύκους ρίξε άλλη μια ματιά στο ποίημα.

    Jorge αν πρόκειται να κινδυνέψει το επαναστατικό κίνημα, η επόμενη ανάρτησι έρχεται καλπάζουσα.
    Και, σε παρακαλώ, στη δουλειά μου μη με απειλείς εμένα. Μάλλον εμένανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή