26/7/10

Οι σφαίρες

οι σφαίρες
οι σφαίρες

μια βόλτα

το φλυτζάνι που άγγιξες
μια πικρή συγχορδία
και φωνές στη γειτονιά
και κλάματα

ένα μικρό κορίτσι
τραγουδάει αμέριμνο

το στρογγυλό της στήθος
λικνίζεται στο ρυθμό
στο βλέμμα η ευχαρίστηση
στα πόδια η ξενοιασιά

κι ο καθρέφτης
κι η μουσική

κι οι σφαίρες, εδώ

δίπλα

στο κομοδίνο μου

23 σχόλια:

  1. Τι να σου κλάσουν οι σφαίρες...περίστροφο κατευθείαν!

    Σοφίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ¨ένα μικρό κορίτσι
    τραγουδάει αμέριμνο

    το στρογγυλό της στήθος
    λικνίζεται στο ρυθμό
    στο βλέμμα η ευχαρίστηση
    στα πόδια η ξενοιασιά¨

    πόσο διεστραμένος μπορεί να είσαι τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέχνη αυτό λέγεται κύριοι
    για όσους δεν γνωρίζουν,Τεχνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλλιτέχνης θα πει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικά φοβάμαι πως ασχολείστε πιο πολύ με μένα απ' ότι με το ποίημα.
    Τέλος πάντων εμένα το ποιηματάκι μ' αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και βέβαια ασχολούμαστε με σένα πανέξυπνο παιδί. εσένα γυρεύει ο κάθε αναγνώστης, αν δεν είχες μπλογκ και δεν απαντούσες στα σχόλια, γραμμένο θα σε είχαμε. ποιητής ων και δεν κατάλαβες ακόμα ότι ο κόσμος θέλει έρωτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπράβο ανώνυμε είπες τη μεγάλη αλήθεια που κουβαλάω.

    Χ.Ζ. ΘΕΛΩ να κάνουμε ΈΡΩΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο για το ποιηματάκι σου κι εμένα μ΄ άρεσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανώνυμε σε χαίρομαι γιατί ζεις κοντά στον κόσμο και γνωρίζεις και τις πραγματικές του ανάγκες.

    αβγδεζηθικλμ, κι εγώ θέλω, πολύ.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έτσι μπράβο. να κινηθούν και λίγο τα αίματα γιατί βαλτώσατε εσεις οι ποιηται;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κι επειδή είσαι καλό παιδί, σου αφιερώνω το παρακατω βίντεο

    τα ξερεις αυτά που λεει, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς...:)

    http://www.youtube.com/watch?v=qwmIU4tGeEE&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε μάλλον μου αφιερώνεις βιντεάκι που σε εντυπωσίασε, γιατί εγώ δεν κάθομαι στο Γιουτού να βλέπω τέτοιες παπαριές, όπως εσύ. Και μάλιστα να τις ποστάρω και όπου λάχει.
    Συγκεντρώσου παλληκάρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παπαριές τα δελφικά παραγγέλματα; γιατί ρε φιλαράκι έτσι;
    αν σ' ενοχλεί αυτό το βίντεο, λυπάμαι. σημαίνει ότι δεν σου αρέσει που οι προπάπποι σου ήταν το ίδιο έξυπνοι με σένα και ανυπέρβλητοι.
    όσο για το όπου νάναι, δεν είναι όπου νάναι. η ανάγκη έκφρασης δεν μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. απλώνεται παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε Χρήστο καλά σου λέει ο ανώνυμος, τί σε χάλασε; Άκου να δεις. Αν δεν θες να διαβαζεις το μακρύ και το κοντό του καθενός, κλείσε τα σχόλια. Όμως. Αν θες να γίνεις μέγας και τρανός καλλιτέχνης, τότε φίλε, θα πρέπει να ιδρώσεις: θα ανέχεσαι ολωνων τις ιδέες και τις γνώμες και θα είσαι εκεί για να κρίνεις και να παρηγορείς τον καθένα. Αν θες δόξα, θα πρέπει να γίνεις υπηρέτης του άλλου. Θα υπομένεις τον πόνο του άλλου, το θυμό του, θα απαλύνεις τη μοναξιά του, θα τον βοηθάς με κάθε τρόπο.
    Αυτό είναι τέχνη. Αφού άνοιξες και λογαριασμούς με ραδιόφωνα και τα τοιαύτα, το μόνο που σε σώζει είναι η ανοχή. Αν είναι να περιμένεις χειροκροτήματα χωρίς ιδιαίτερους πνευματικούς κόπους, θα βγεις χαμένος. Άνοιξε την ψυχή σου, για νανοίξει κάποτε και το πνεύμα σου πιο πολύ απότι τώρα.
    Δελφικά παραγγέλαμτα; Δεκτό.
    Πες, γιατί όχι;

    cu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε δεν είπα για τα δελφικά παραγγέλματα, καθώς δεν τα ξέρω και δεν είναι κι η ώρα να τα διαβάσω. Μιλάω για το βιντεάκι με τη Vangelis μουσική και το μπουφανάκι ΕΕ του σκίνχεντ.
    Και μη μου μιλάς για προπαππούδες μου εδωμέσα σε παρακαλώ, προπαππούδες και καλά 3000 χρόνων. Ας κοιτάξουμε τον σημερινό εαυτό μας καλύτερα που δε μαζεύεται κι ας αφήσουμε τις φαντασίες τις ένδοξες.
    Και ξέρεις, σου φαίνεται παράξενο εσένα, όμως οποιοδήποτε θέμα δεν κολλάει παντού.

    Too sexy μου βασικά δε με νοιάζει να γίνω μέγας και τρανός καλλιτέχνης, ούτε φυσικά θέλω δόξα. Αν ήθελα υπάρχουν πολλοί τρόποι, που τους ξέρω κιόλας, κι έτσι ίσως γίνω γλοιώδης. Με νοιάζει εμένα ΜΟΝΟ αυτό: Να γράφω πού και πού, (όχι πάντα γιατί δε γίνεται) ένα καλό ποίημα. Και να προσπαθώ να εξελίσσομαι στην τέχνη αυτή. Κι αν αυτό μπορέσω και το πω σε δέκα ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το ζήτημά μου τότε είναι επικοινωνία, άρα επιτυχία. Εκεί οφείλονται και τα «ραδιόφωνα και τα τοιαύτα», που δεν είναι ΕΡΤ και KISS FM ή δεν ξέρω γω τι άλλο μαζικό, γιατί δεν ασχολούμαι και με τέτοια.
    Φυσικά αυτό για το οποίο μιλάς δεν είναι τέχνη, αλλά δημόσιες σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν είναι οποιοδήποτε θέμα και σίγουρα κολλάει παντού. Και δεν είναι "φαντασίες ένδοξες", "3000 χρόνων"; Μόνο;; Πολύ λίγο έβαλες. Είναι πάντως πραγματικότητα.
    Αν νομίζεις ότι είμαι ονειροπαρμένος, γελιέσαι. Όταν μάθεις την αληθινή σου καταγωγή θα με θυμηθείς μα θα είναι αργά για αλληλεπίδραση τότε.
    Φτάνει ως εδώ και για μένα. Δεν σκοπεύω να σ' ενοχλήσω άλλο.
    Καλή σου τύχη.
    Σου είπα δυο τρία πράγματα που αφορούν εμένα, εσένα, όλους μας. Επικοινωνία μας λείπει πάνω από όλα και διάθεση ψυχής να αφουγκρασθούμε τον άλλον. Επιμένω ότι αυτό είναι Η τέχνη.
    Αν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις και χωρίς αυτήν είναι δικός σου λογαριασμός.




    υγ. "Μιλάω για το βιντεάκι με τη Vangelis μουσική και το μπουφανάκι ΕΕ του σκίνχεντ", ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω ακόμα τί σε πείραξε.
    ένας τρόπος υπάρχει φίλε να δεις αν μία θεωρία ή ιδέα -που αυτή τη στιγμή μάλλον σε εκνευρίζει- είναι αλήθεια: η απόδειξη.
    εντελώς φιλική συμβουλή: ψάξτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...σαν να πηγαίνεις θέατρο και να μιλάς για μπάλα...
    ...κουράγιο...

    bavdel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα παραγγελματα μας φαγανε ΡΕΕΕΕΕ!!!

    την αλήθεια του ο καθένας την βρισκει μόνος του, μέσα του κι αν γουστάρει τη μοιράζεται την κοινωνεί και στους γύρω του...αλλοίμονο όμως χωρίς καμία διάθεση διδαχής...το βιντεάκι το βρήκα απαράδεκτο και προς στιγμήν σκέφτηκα ότι βρισκόμουν σε ιστότοπο της Χρυσής Αυγής...ΟΥΣΤ!!!

    Χ.Ζ. κράτα γερά, μακρια από "Να...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. την αλήθεια του ο καθένας την βρισκει μόνος του, μέσα του κι αν γουστάρει τη μοιράζεται την κοινωνεί και στους γύρω του.


    Αυτό έκανα και γω κουφοντινούλα. Η χρυσή αυγή πού κολλάει δεν κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ψηλέ...δε γράφεις κανένα μανιφέστο μήπως και από αντίδραση ασχοληθούμε με ποίηση;

    bavdel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. File x.z. grafo apo makindos kai den xero pos na valo ellinika. elpizw auto na mhn prosvallei thn elliniki mas tautotita.

    to poihmataki sou einai akrws epityximeno afou o titlos tairiazei apolyta me ta synaisthimata pou prokalese metaxy twn anagnwstwn sou.

    then xerw an itan promeletimeno alla krinontas ek tou apotelesmatos EYGE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Bavdel πού το ξερες; το έχω στείλει για τύπωμα. Κατά το Σεπτέμβρη θα στολίζει τα κεντρικά βιβλιοπωλεία του Καστελίου και Ρεθύμνης. Το μανιφέστο υμνεί τη δημιουργία, το χαβαλέ, τη μυζήθρα, το κισσαμίτικο κρασί και τη σκοτεινή πλευρά του Carnellio Coop. Και φυσικά θα αλλάξει και τη σύγχρονη ποίηση εκ θεμελίων. Μη σου πω ότι θα πάρουν ώθηση και οι άλλες τέχνες.

    Αβγεζηθικλμ για τη μητρική μας γλώσσα με τα χιλιάδες θαυμαστά όσο και κρυφά της νοήματα πάτα μηλαράκι space bar αν ο Mac έχει ελληνικά έτοιμα. Αν δεν έχει ψάξε λίγο στο system preferences: international και επέλεξέ τα. Και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, μην ξοδεύεσαι όμως, θα μου τα λες από κοντά όταν θα κάνουμε, όπως τα μιλήσαμε και τα συμφωνήσαμε, ΕΡΩΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή